Modul 3

MULTIPROJEKSTYRING

Formål:

Formålet med Project Modul 3, er at give kursisten en indføring i, hvordan man bruger Microsoft Project til at styre mange samtidige projekter op mod en fælles ressourcepulje. Videre sigter kurset mod at give kursisten indsigt i programmets mange lidt mere sofistikerede features i forbindelse med tilretning af brugerflade og automatisering af arbejdsprocesser.

Indhold:

Kursisten lærer at anvende Microsoft Project til multiprojektstyring, hvor alle ressourcer trækkes fra en fælles pulje. Vi gennemgår, hvordan puljen opsættes hensigtsmæssigt og, hvordan man fra puljen kan se den samlede belastning af den enkelte ressource.

Vi gennemgår, hvordan man kan op- og nedprioritere de enkelte projekter i forhold til de begrænsede ressourcer og, hvordan man løser eventuelle konflikter imellem opgaverne og deres ressourcefordeling.

Kurset giver kursisten indsigt i de features, som kan effektivisere brugerfladen i Project, så man fx fjerner alt overflødigt og får en Project-opsætning, som passer til virksomhedens projekthåndtering.

Endelig viser vi, hvordan visse arbejdsprocesser kan automatiseres via makroer.

  • Opsætning af fælles ressourcepulje
  • Tilknytning af projekter
  • Sammenkædning af forskellige projekter
  • Løsning af ressourcekonflikter i multiprojektmiljø
  • Tilpasning af visninger, menuer og værktøjslinjer
  • Konsoliderede visninger af multiprojekter
  • Fremdriftsrapportering i et multiprojektmiljø
  • Opbygning af makroer til fremdriftsrapportering

Resultat:

Efter kurset vil kursisten være i stand til at anvende Project som et avanceret værktøj til multiprojektstyring, og kursisten vil være i stand til selv at tilrette Project, så anvendelsen bliver mere effektiv.

Forudsætninger:

Erfaring med og viden om tids- og ressourceplanlægning svarende til indholdet af modul 1 og 2 er ikke noget krav, men er en fordel, hvis man vil have det fulde udbytte af kurset.

PDU Point:

Dette kursus giver 7 PDU.

Varighed:

1 kursusdag.